Εκμάθηση Νοηματικής Γλώσσας στο Ρέθυμνο

Το Εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκη - Καπαϊδονάκη σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας διοργανώνουν μαθήματα νοηματικής γλώσσας στο Ρέθυμνο.  

Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Ε.Ν.Γ.) είναι η φυσική γλώσσα των κωφών στην Ελλάδα και είναι αναγνωρισμένη και ως η επίσημη γλώσσα τους με νομοθετική ρύθμιση του ελληνικού κοινοβουλίου (ν.2817/2000). Το γεγονός οτι η Ε.Ν.Γ. αποτελεί την γλώσσα των κωφών στην Ελλάδα δεν σημαίνει οτι απεικονίζει την ελληνική γλώσσα ή οτι προέρχεται από αυτήν. Αντίθετα πρόκειται για αυτόνομο γλωσσικό σύστημα με δικούς της κανόνες και δικό της συντακτικό και όχι παντομίμα ή συμβολική γλώσσα.

Η Ε.Ν.Γ. είναι οπτικο-κινησιακή γλώσσα, δηλαδή βασίζεται στην κίνηση των χεριών, στην στάση ή την κίνηση του σώματος καθώς και στις εκφράσεις του προσώπου για να αποδώσει ένα νόημα.Διαθέτει λεκτικές και συντακτικές δομές για να εκφράσει οποιοδήποτε αφηρημένη έννοια.

Βασικό συστατικό της Ε.Ν.Γ. είναι οι χειρομορφές. Η χειρομορφή είναι το σχήμα που παίρνει η παλάμη καθώς και η διάταξη των δαχτύλων τα οποία σε συνδυασμό με:

-Τον προσανατολισμό της παλάμης

-Την κίνηση του χεριού

-Την έκφραση του προσώπου

-Την στάση και κίνηση του σώματος

-Και την θέση της χειρομορφής (πάνω στο σώμα η στον χώρο)

μπορεί να αποδώσει κάθε νόημα.

Για να συμμετάσχετε στα μαθήματα πατήστε εδώ

Η εκμάθηση της Νοηματικής Γλώσσας πραγματοποιείται σε τέσσερεις κύκλους, με συνολικά 120 ώρες διδασκαλίας σε κάθε κύκλο. Σε κάθε κύκλο που ολοκληρώνει ο μαθητής, εμβαθύνει περισσότερο στο συντακτικό και στο λεξιλόγιο της νοηματικής και τελειοποιούνται οι απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται για την πλήρη εκμάθηση της νοηματικής, όπως οι εκφράσεις του προσώπου και το χωρικό συντακτικό.

Στο τέλος κάθε κύκλου οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής, ενώ με τη συμπλήρωση του 4ου κύκλου οι συμμετέχοντες μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης (ακριβώς όπως στις ξένες γλώσσες) που διοργανώνει η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος.

Επιπλέον στο Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας υπάρχουν τμήματα διερμηνείας τα οποία αποτελούνται από 2 κύκλους. Απαιτείται να τους ολοκληρώσετε για να συμμετάσχετε στις εξετάσεις Διερμηνείας. Στον δεύτερο κύκλο διερμηνείας ο κάθε μαθητευόμενος υποχρεούται να ολοκληρώσει την πρακτική των 120 ωρών.

Πληροφορίες για το Ρέθυμνο Τ. 28310 21395 & 2831100437 Μ. 6937322081 e-mail:  info@polefl.gr ή απευθείας στο Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας Τ. 2310 252882 www.keng.gr 

Για να συμμετάσχετε στα μαθήματα πατήστε εδώ

Πίσω

Προγράμματα για μαθητές, φοιτητές & ενήλικες

Σας ενδιαφέρουν

Σεμινάριο: «Εισαγωγή σε βασικές δεξιότητες εύρεσης εργασίας: Επίπεδο 1»

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να έρθουν οι εκπαιδευόμενοι σε επαφή με βασικές έννοιες αλλά και εργαλεία που είναι απαραίτητα για μια επιτυχημένη αλλά και στοχευμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας ή στο ακαδημαϊκό περιβάλλον. Ειδικότερα, θα γίνει παρουσίαση της τεχνικής του βιογραφικού σημειώματος, της συνοδευτικής επιστολής, της επαγγελματικής συνέντευξης καθώς και της τεχνικής της αναζήτησης εργασίας μέσω διαδικτύου. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων γύρω από αυτές τις τεχνικές και στην πρακτική τους αξιοποίηση. Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές, σπουδαστές, απόφοιτους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αλλά και άτομα που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητες τους στο πεδίο της εύρεσης εργασίας.
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 3:00 μμ – 7:00 μμ Κόστος συμμετοχής: 25,00 €
Δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές: T. 28310 21395 & 2831 100437 E. info@polefl.gr

Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου. Σπούδασε ότι θέλεις και όχι ότι έτυχε!

Στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν έξι Σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και προσφέρουν προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Είναι ομότιμο των ελληνικών και τα προγράμματα του είναι αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. 

Ψηφιακή Γνώση. Για να μάθουμε όλοι ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στο επιδοτούμενο πρόγραμμα αυτό, με ωράριο που τους βολεύει οι συμμετέχοντες πάνω στον Η/Υ και με τη βοήθεια του καθηγητή μαθαίνουν βήμα βήμα, με βιωματική προσέγγιση τη σωστή χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. 

Οι εγγραφές άρχισαν! Προγράμματα Φοιτητών & Ενηλίκων

Βιωματικά προγράμματα φοιτητών και ενηλίκων κάνουν την διδασκαλία Ξένης Γλώσσας μια εύκολη και διασκεδαστική υπόθεση. Φοιτητές και ενήλικες έχουν να διαλέξουν από πολλά προγράμματα πιστοποίησης Αγγλικών, Γαλλικών και άλλων ξένων γλωσσών ειδικά σχεδιασμένα για τις δικές τους, ιδιαίτερες ανάγκες από έμπειρους καθηγητές στην εκπαίδευση ενηλίκων. Προγράμματα αρχαρίων - προχωρημένων.

Πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο PEOPLECERT

Είμαστε πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο των οργανισμών PEOPLECERT και LanguageCert με αποτέλεσμα οι τελικές εξετάσεις που διενεργούνται έξι φορές το χρόνο στους γνώριμους χώρους του εκπαιδευτηρίου μας να είναι ακόμα πιο φιλικές για όλους τους υποψηφίους.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός.

Στο εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκη – Καπαϊδονάκη έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα ατομικής συμβουλευτικής το οποίο με τη βοήθεια ψυχομετρικών εργαλείων* εξετάζει ταλέντα, κλίσεις, θέληση, επιδόσεις, οικογενειακό  περιβάλλον και άλλα δεδομένα βοηθώντας παιδί και οικογένεια στη λήψη των βέλτιστων για την περίπτωση αποφάσεων.

 

 

 

Master εξ αποστάσεως στην Ειδική Εκπαίδευση

Ένταξη στους πίνακες ειδικής αγωγής & πρόταξη στους ΣΜΕΑΕ. Προτεραιότητα σε μεταθέσεις, αποσπάσεις & υπ. μεταβολές. Παιδαγωγική επάρκεια σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον Μόρια στον ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών. Επιπλέον Μόρια στην επικείμενη αξιολόγηση. Προσαύξηση σε μόρια τόσο στην αξιολόγηση των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων όσο και των Σχολικών Συμβούλων. Προστιθέμενη αξία στο Βασικό πτυχίο άλλα και αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Προπτυχιακό εξ αποστάσεως στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Έναρξη εαρινό εξάμηνο. Το απαραίτητο στον κόσμο των επιχειρήσεων πρόγραμμα με άμεση σύνδεση στην αγορά εργασίας. Όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος, συναντήσεις, εργασίες και εξετάσεις γίνονται στο πιστοποιημένο από το Πανεπιστήμιο εκπαιδευτήριο μας.   

Master εξ αποστάσεως στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση της Υγείας έχει ως σκοπό να προετοιμάσει για μια εποικοδομητική σταδιοδρομία την επόμενη γενιά των ανώτερων στελεχών και ηγετών στον τομέα της Υγείας. 

Τί είναι η πλατφόρμα εκπαίδευσης

Το εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκη – Καπαϊδονάκη προσφέρει στους σπουδαστές του την πλατφόρμα εκπαίδευσης, ένα σύστημα e-learning σχεδιασμένο να ενισχύει την δια ζώσης διδασκαλία με τρόπο πρακτικό, φιλικό και ευχάριστο.