Εισαγωγή σε βασικές δεξιότητες εύρεσης εργασίας: Επίπεδο 1

Εισαγωγή σε βασικές δεξιότητες εύρεσης εργασίας: Επίπεδο 1

Σκοπός του συγκεκριμένου εισαγωγικού σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι να έρθουν σε επαφή με βασικές έννοιες αλλά και εργαλεία που είναι απαραίτητα για μια επιτυχημένη αλλά και στοχευμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας ή στο ακαδημαϊκό πλαίσιο. Έχει καταδειχθεί από πολλές μελέτες ότι υπάρχει ένα σημαντικό κενό γνώσεων αλλά και μια απουσία κατάλληλων δεξιοτήτων από άτομα που αναζητούν εργασία ή επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, με αποτέλεσμα να μην διαθέτουν το συγκριτικό πλεονέκτημα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επαγγελματικό ή ακαδημαϊκό περιβάλλον. Στο συγκεκριμένο εισαγωγικό ταχύρυθμο σεμινάριο θα γίνει μια στοχευμένη παρουσίαση της τεχνικής του βιογραφικού σημειώματος, της συνοδευτικής επιστολής αλλά και της τέχνης της συνέντευξης. Τέλος, θα παρουσιαστεί η τεχνική της αναζήτησης πόρων και εργασίας μέσα από το διαδίκτυο.    

Με την ολοκλήρωση του εισαγωγικού σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να αναγνωρίζουν τις βασικές κατηγορίες του βιογραφικού σημειώματος και της συνοδευτικής επιστολής και να αξιοποιούν τα ευρέως χρησιμοποιούμενα πρότυπα για να συντάξουν το δικό τους βιογραφικό. Επίσης, θα γνωρίσουν τα βασικά στοιχεία για μια επιτυχημένη συνέντευξη, θα τους δοθούν συγκεκριμένες τεχνικές συμβουλές και θα έχουν πρόσβαση σε μια δεξαμενή πιθανών ερωτήσεων στις οποίες θα μπορέσουν να εξασκηθούν. Οι εκπαιδευόμενοι θα ενημερωθούν σχετικά με ιστοσελίδες αλλά και τεχνικές εύρεσης εργασίας και πόρων μέσω διαδικτύου, θα πλοηγηθούν σε πολλές σχετικές ιστοσελίδες και θα τους δοθούν στοχευμένες συμβουλές για να μπορούν να εξατομικεύσουν τις αναζητήσεις τους. Τέλος, με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να συνειδητοποιήσουν περισσότερο την αξία και το ρόλο των παραπάνω τεχνικών εύρεσης εργασίας και θα είναι σε θέση να τις αξιοποιήσουν στην πράξη αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόσβασης τους στην αγορά εργασίας.

Για να κρατήσετε θέση πατήστε εδώ

 Μεθοδολογία Υλοποίησης:

Θα πραγματοποιηθεί μια δια ζώσης συνάντηση στην οποία θα αξιοποιηθεί η τεχνική της εμπλουτισμένης εισήγησης με χρήση οπτικοακουστικών μέσων και του διαδικτύου. Η παρουσίαση των θεματικών ενοτήτων θα εμπλέξει ενεργά τους εκπαιδευόμενους μέσα από τη χρήση ενεργητικών εκπαιδευτικών τεχνικών όπως ο καταιγισμός ιδεών, ο κατευθυνόμενος διάλογος και η αξιοποίηση των εμπειρικών βιωμάτων των συμμετεχόντων. Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν φάκελο με χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό και θα έχουν πρόσβαση, για ορισμένο χρονικό διάστημα, σε πλατφόρμα μάθησης στην οποία θα αναρτηθεί το πλήρες υλικό της παρουσίασης καθώς και χρήσιμοι πόροι.

Το διάρκειας 5 διδικτικών ωρών σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές, σπουδαστές, αποφοίτους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και άτομα που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητες τους στο πεδίο της εύρεσης εργασίας.

Κόστος / Τόπος Υλοποίησης Σεμιναρίου:

25,00 € / Εγκαταστάσεις εκπαιδευτικού οργανισμού GEN στο Ρέθυμνο Κουντουριώτη & Πρεβελάκη 1

Περιεχόμενα-Διδακτικές Ενότητες:

Α. Το Βιογραφικό Σημείωμα και η Συνοδευτική Επιστολή

 • Ανάλυση της έννοιας και της χρησιμότητας του βιογραφικού σημειώματος και της συνοδευτικής επιστολής
 • Βασικές κατηγορίες βιογραφικού σημειώματος
 • Παρουσίαση βασικών υποδειγμάτων και προτύπων
 • Τεχνικές συμπλήρωσης
 • Η δεξιότητα της προσαρμογής του βιογραφικού ανάλογα με το πλαίσιο

Β. Η Συνέντευξη

 • Ανάλυση του εργαλείου της συνέντευξης και της χρησιμότητας του
 • Τα είδη της συνέντευξης
 • Τεχνικές και συμβουλές για μια σωστή προετοιμασία
 • Τράπεζα πιθανών ερωτήσεων
 • Η γλώσσα του σώματος
 • Παραδείγματα-βίντεο

Γ. Αναζήτηση πόρων και θέσεων εργασίας μέσω διαδικτύου

 • Παρουσίαση βασικών ιστοσελίδων εύρεσης εργασίας
 • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο ρόλος τους στην αναζήτηση πόρων
 • Πλοήγηση σε βασικές ιστοσελίδες και χρήσιμες συμβουλές

Για να κρατήσετε θέση πατήστε εδώ

Εισηγητής: Πολύβιος Ψήνας. Ο Πολύβιος είναι Κοινωνιολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (M.Sc.) στη Διοικητική Επιστήμη, καθώς και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (M.Ed.). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων (Εοππεπ) και διαθέτει επίσης βασικές σπουδές στη Φιλοσοφία. Έχει μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων με την ιδιότητα του εκπαιδευτή-επιμορφωτή σε δομές και προγράμματα εκπαίδευσης που απευθύνονται σε ενήλικες στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, σε συνδικαλιστές, σε εκπαιδευτικούς, και σε επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα. Έχει διατελέσει Στέλεχος Συμβουλευτικής σε προγράμματα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ που αφορούσαν ανέργους και σε Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού. Ο Πολύβιος Ψήνας είναι επίσης, επιστημονικός συνεργάτης- ερευνητής της Μονάδας Σχολικής Ψυχολογίας του Παν.μιου Κρήτης και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του  Ιδρύματος.  

Πίσω

Προγράμματα για μαθητές, φοιτητές & ενήλικες

Σας ενδιαφέρουν

Οι εγγραφές άρχισαν! Προγράμματα Μαθητών.

Το εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκη – Καπαϊδονάκη από την έναρξη της λειτουργίας του έχει θέσει τον στόχο της μάθησης με απαιτητικό αλλά ευχάριστο τρόπο.

Για να ικανοποιήσουμε αυτούς τους  φαινομενικά αντίθετα στόχους, ακολουθούμε βιωματικές, διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας σε ψηφιακό περιβάλλον οι οποίες συνδυαζόμενες με το συνεχώς καταρτιζόμενο επιστημονικό δυναμικό και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις στο κέντρο της πόλης και την Καλλιθέα, φέρνουν το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Στο εκπαιδευτήριο μας διδάσκονται εκτός της Αγγλικής γλώσσαςκαι η ΓαλλικήΓερμανική, Ρωσική, Ισπανική και Ιταλική.

Πληροφορική - Μαθαίνω πώς να μαθαίνω στον ψηφιακό κόσμο 

Το καινοτόμο, ευέλικτο και πρωτοποριακό πρόγραμμα εισόδου και εξελιξης στον μαγικό κόσμο των υπολογιστών. Με άμεσο, βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο, σε ένα φανταστικό computer lab, οι μαθητές κάνουν και μαθαίνουν υπολογιστές με τη σφραγίδα ποιότητας της ECDL, καθώς είμαστε το μοναδικό εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο της στο Ρέθυμνο.

Κέντρο:  Κουντουριώτη & Πρεβελάκη 1  Τ. 28310 21395 & 2831 100437

Καλλιθέα:  Εμμ. Καλαϊτζάκη 3  Τ. 28310 25918

info@polegl.gr

 

Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου. Σπούδασε ότι θέλεις και όχι ότι έτυχε!

Στο Πανεπιστήμιο Frederick, το μοναδικό με 100% Εξ Αποστάσεως προγράμματα, λειτουργούν έξι Σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και προσφέρουν προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Είναι ομότιμο των ελληνικών και τα προγράμματα του είναι αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. 

Ψηφιακή Γνώση. Κάνω και Μαθαίνω υπολογιστές με την εγγύηση της ECDL.

Τώρα Φοιτητές & Ενήλικες, με μαθήματα τύπου «Κάνω και Μαθαίνω» κατακτούν όποιες από τις 20 νέες ειδικότητες ECDL επιθυμούν, αποκτώντας (δωρεάν) γνώσεις χρήσιμες για τους ίδιους και μοριοδοτούμενες στις αξιολογήσεις του ΑΣΕΠ και άλλων Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων.

Οι εγγραφές άρχισαν! Προγράμματα Φοιτητών & Ενηλίκων

Βιωματικά προγράμματα φοιτητών και ενηλίκων κάνουν την διδασκαλία Ξένης Γλώσσας μια εύκολη και διασκεδαστική υπόθεση. Φοιτητές και ενήλικες έχουν να διαλέξουν από πολλά προγράμματα πιστοποίησης Αγγλικών, Γαλλικών και άλλων ξένων γλωσσών ειδικά σχεδιασμένα για τις δικές τους, ιδιαίτερες ανάγκες από έμπειρους καθηγητές στην εκπαίδευση ενηλίκων. Προγράμματα αρχαρίων - προχωρημένων.

Πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο PEOPLECERT

Είμαστε πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο των οργανισμών PEOPLECERT και LanguageCert με αποτέλεσμα οι τελικές εξετάσεις που διενεργούνται έξι φορές το χρόνο στους γνώριμους χώρους του εκπαιδευτηρίου μας να είναι ακόμα πιο φιλικές για όλους τους υποψηφίους.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός.

Στο εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκη – Καπαϊδονάκη έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα ατομικής συμβουλευτικής το οποίο με τη βοήθεια ψυχομετρικών εργαλείων* εξετάζει ταλέντα, κλίσεις, θέληση, επιδόσεις, οικογενειακό  περιβάλλον και άλλα δεδομένα βοηθώντας παιδί και οικογένεια στη λήψη των βέλτιστων για την περίπτωση αποφάσεων.

 

 

 

Master εξ αποστάσεως στην Ειδική Εκπαίδευση

Ένταξη στους πίνακες ειδικής αγωγής & πρόταξη στους ΣΜΕΑΕ. Προτεραιότητα σε μεταθέσεις, αποσπάσεις & υπ. μεταβολές. Παιδαγωγική επάρκεια σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον Μόρια στον ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών. Επιπλέον Μόρια στην επικείμενη αξιολόγηση. Προσαύξηση σε μόρια τόσο στην αξιολόγηση των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων όσο και των Σχολικών Συμβούλων. Προστιθέμενη αξία στο Βασικό πτυχίο άλλα και αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Προπτυχιακό εξ αποστάσεως στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Έναρξη εαρινό εξάμηνο. Το απαραίτητο στον κόσμο των επιχειρήσεων πρόγραμμα με άμεση σύνδεση στην αγορά εργασίας. Όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος, συναντήσεις, εργασίες και εξετάσεις γίνονται στο πιστοποιημένο από το Πανεπιστήμιο εκπαιδευτήριο μας.   

Master εξ αποστάσεως στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση της Υγείας έχει ως σκοπό να προετοιμάσει για μια εποικοδομητική σταδιοδρομία την επόμενη γενιά των ανώτερων στελεχών και ηγετών στον τομέα της Υγείας. 

Τί είναι η πλατφόρμα εκπαίδευσης

Το εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκη – Καπαϊδονάκη προσφέρει στους σπουδαστές του την πλατφόρμα εκπαίδευσης, ένα σύστημα e-learning σχεδιασμένο να ενισχύει την δια ζώσης διδασκαλία με τρόπο πρακτικό, φιλικό και ευχάριστο.